Vanın güzellikleri ders konusuoldu

Vanın güzellikleri ders konusuoldu -İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentin tarihi ve turistik değerlerinin yer aldığı Güzel Vanımız kitabını okullarda ders olarak okutacak


VAN (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan, kentin tarihi ve turistik değerlerinin yer aldığı Güzel Vanımız adlı kitap, okullarda ders olarak okutacak.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında, 2 ay önce çalışmalar başladı. Projede görevlendirilen 10 öğretmen, Türkiyede, Vanla ilgili yayınlanan kaynakları inceledi. Yapılan incelemelerin ardından kitabı ana hatları ile oluşturmaya başlayan ve birinci ünitesini tamamlayan öğretmenler, diğer üniteleri de en kısa zamanda tamamlamayı planlıyor.
     Türkiyede ikinci kez, bölgede ise ilk kez uygulanacak olan proje kapsamında hazırlanan ders kitabı, sosyal etkinlik dersinde, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine okutulacak.
     Sıkıcı olmaması ve öğrencilerin dikkatini çekmesi amacıyla eğlenceli bir anlatım dilinin kullanıldığı kitapta, Van Gölü, inci kefali, varlığı hala tartışılan Van Gölü Canavarı, Van kedisi, ilin kültürü ve bitki örtüsü anlatılıyor.
     Kitabın tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, kitabın Vanın tanıtımı için önemli bir kaynak olacağını belirtti.
     Vanda eğitimin kalitesinin arttırılması için çaba içinde olduklarını açıklayan Kına, şunları söyledi:
     Van dersi ile ilgili bir çalışma başlattık. Dersimizin ismini Güzel Vanımız koyduk. Vanımızın tarihi, kültürel, turistik değerleri, tarihte yaşamış medeniyetleri, yine Vanda yaşamış büyüklerimizi, Vanın coğrafik özelliklerini çocuklarımıza tanıtmak istedik. Bu kapsamda AR-GE ekibimiz bir birim kurdu. Bu birim güzel Vanımızın bir ders olarak okutulması amacıyla girişimde bulundu. Kitabın birinci ünitesi tamamlandı. İkinci ünitemizde birkaç gün sonra hazır hale gelecek. Bu önümüzdeki haftadan itibaren ikinci dönemi 2ye ayırarak, birinci bölümde birinci üniteyi, ikinci dönemde de ikinci üniteyi ders olarak işleyeceğiz.
    
     Muhabir: Cemal Aşan
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanın güzellikleri ders konusuoldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER